Presedintele Federatiei „Spiru Haret”, Gheorghe Izvoranu, si-a cerut prelungirea activitatii de profesor, cu toate ca de peste zece ani el a luat bani de la scoala fara sa le predea elevilor.
Inca de la infiintarea Sindicatului profesorilor "Spiru Haret", actualul presedinte, Gheorghe Izvoranu, a avut numai functii de conducere, perioada in care Ministerul Educatiei i-a rezervat locul la catedra. Liderii de sindicat sint scutiti de ore si isi iau salariul intreg.

Ajuns la virsta pensionarii, profesorul Izvoranu a depus cerere de prelungire a activitatii didactice. Conform Statutului cadrelor didactice, cererea poate fi intemeiata doar in anumite conditii. Profesorul "care dovedeste competenta profesionala deosebita poate fi mentinut ca titular in functia didactica pina la trei ani peste virsta de pensionare", se arata in actul normativ.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.