Copiii hraniti la sin au mai multe sanse sa evolueze intr-o clasa sociala superioara, fata de cei care au fost hraniti cu lapte praf, potrivit cercetatorilor britanici.

Persoanele care au fost in copilarie hranite la sin au cu 41 la suta mai multe sanse sa evolueze social, intr-o clasa sociala superioara, a descoperit dr. Richard M. Martin, de la Universitatea din Bristol, citat de Reuters.

De asemenea, cercetatorii au aratat ca alaptarea la sin ii face pe viitorii adulti mai inteligenti si le reduce riscul de afectiuni psihice, potrivit profesorului Martin.

Metodologie

Cercetatorii au testat ipoteza ca alaptarea la sin ar putea avea ca efect ascensiunea sociala asupra unui lot de 1.414 persoane, barbati si femei, care au participat la un studiu inceput inaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial, referitor la dieta si la sanatate, persoane care au fost monitorizate ulterior pina la 60 de ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.