Ansamblul instrumental Scaligero, al Scalei din Milano, va concerta in weekend la Sibiu, in cadrul programului Capitala Culturala Europeana 2007.

Teatrul Scala din Milano va fi reprezentat in Capitala Culturala Europeana de cei mai buni muzicieni ai sai prin concertul sustinut de ansamblul instrumental Scaligero pe 25 si 26 februarie, in sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu. In prima seara, concertul este accesibil marelui public, iar duminica spectatorii vor fi oficialitati romane si italiene si invitati. "Romania a intrat in UE abia de doua luni, in acelasi timp Sibiul a fost declarat Capitala Culturala Europeana, si este foarte important ca Italia sa fie reprezentata la acest eveniment fericit. Ar fi fost simplu sa aducem trupe de teatru sau alte orchestre, dar partea romana nu si-ar fi dat suficient de bine seama cit de importanta este prezenta Italiei in sectorul cultural. De aceea dorim sa oferim publicului roman evenimente culturale la cel mai inalt nivel", a declarat Daniele Mancini, ambasadorul Italiei, care a punctat importanta parteneriatului dintre sectorul public si cel privat in viata culturala.

Bilete vindute in timp-record

In Sibiu au fost puse in vinzare 357 de bilete, in doua transe. Primele au fost vindute la casieria de la Filarmonica din Sibiu, numai ca toate fusesera epuizate inca dinainte sa se deschida casa. "Acest incident izolat s-a petrecut din cauza ca s-a creat o lista de asteptare enorma pentru aceste bilete", a explicat Stela Matioc, coordonatorul programului. Biletele din a doua transa au fost vindute prin Agentia de Teatru si s-au epuizat in aproximativ o ora si jumatate. Banii din bilete nu vor fi returnati organizatorilor, ci Filarmonicii din Sibiu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.