Mesageria electronica incepe sa fie comparata cu alcoolul sau cu drogurile
Un program de training mental ii ajuta pe executivii din SUA sa scape de dependenta de e-mail, scrie "The Telegraph". Primul pas este de a-i face pe "pacienti" sa recunoasca faptul ca nu se pot lipsi de posta electronica si ca aceasta le guverneaza viata, desi ar trebui sa fie exact invers.

Marsha Egan, un psiholog care deruleaza programe de training mental pentru executivii din SUA, a conceput pentru prima data un astfel de program. Intre cazurile pe care le "trateaza" este cel al unui pasionat de golf care a ajuns sa isi consulte mesajele dupa fiecare lovitura a mingii sau al unei persoane care nu poate trece pe langa un computer fara sa-si consulte e-mailul. Ea afirma ca gestionarea inadecvata a e-mailului poate genera unei companii pierderi de milioane de euro, din cauza scaderii productivitatii. Clientii sunt ajutati sa scape de obsesia de a-si consulta e-mailul chiar si atunci cand nu este cazul, respectiv in vacanta, in masina sau chiar in baie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.