Seful Politiei bihorene, chestorul Ioan Chereji, procurorul Florian Demian si comisarul Alexandru Cosma, seful Politiei din Oradea, au declarat ca scopul crimei au fost banii. Tanarul acuzat de crima din Oradea este un elev in clasa a X-a la un grup scolar din Oradea si provine din comuna Girisu de Cris (Oradea).

Adolescentul a fost prins dupa ce mai multe persoane il observasera in Gara de Vest din Oradea, urcand intr-un autobuz ce facea naveta la Girisu de Cris, plin de sange pe maini si pe pantaloni. Codrut Peles lasase si o urma de incaltaminte in magazinul ABC, unde ar fi comis crima. Martorii oculari le-au spus politistilor ca adolescentul se vaita ca ar fi fost atacat de un grup de rromi, motiv pentru care o femeie i-a oferit chiar niste bani.

In incercarea de a justifica urmele de sange si de a avea un alibi, tanarul trecuse chiar pe la Spitalul Judetean Oradea, dupa ce si-a provocat o leziune la un picior. Miercuri dupa-amiaza, Codrut a fost arestat de o echipa a Politiei oradene, condusa de agentul-sef Florian Marta.

Femeia il rugase pe Codrut s-o lase in viata

In cursul aceleiasi zile, tanarul si-a recunoscut fapta, in prezenta tatalui sau (care este angajat la CFR Oradea) si a avocatului. El a declarat ca plecase in Oradea cu un milion de lei, bani dati de tatal sau, insa nu a fost la scoala si i-a cheltuit cu prietenii prin diverse localuri, consumand alcool. Procurorul criminalist Demian Florian a precizat ca tanarul avea o imbibatie alcoolica in sange de 1,6 la mie in momentul comiterii crimei.

Neavand curaj sa se intoarca acasa fara bani, Codrut Peles s-a hotarat sa jefuiasca un magazin. Sotul Marianei Brisan, femeia ucisa cu 27 de lovituri de cutit, a declarat ca a sunat-o in acea zi la magazin si a auzit cum sotia sa se ruga de cineva disperata sa o lase in viata. Barbatul a ajuns la magazin prea tarziu, gasindu-si sotia inca in viata, dar in stare de incon-stienta. Victima a murit in scurt timp, la Spitalul Clinic Judetean Oradea, din cauza hemoragiilor multiple.

Necropsia a relevat ca moartea femeii a fost extrem de violenta, fiind cauzata de cele 27 de lovituri de cutit aplicate pe fata, gat, in inima si in abdomen. La primele audieri, Codrut Peles a spus ca era beat in momentul comiterii crimei.

Daca va fi gasit vinovat, adolescentul risca 25 de ani de inchisoare dar, datorita faptului ca este minor, pedeapsa i-ar putea fi injumatatita.
Procurorii au emis pe numele sau un mandat de arestare pentru 20 de zile. Totodata, el urmeaza sa fie supus unei expertize psihiatrice.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.