Jocurile pe console specializate pot fi utilizate in curele de slabire, deoarece jucatorii fac miscare pentru a controla actiunea, ceea ce duce la arderea caloriilor.

O echipa de cercetatori de la Universitatea "John Moores" din Liverpool a descoperit ca practicarea regulata a jocurilor pe computer poate ajuta la pierderea, in medie, a 12,25 kilograme pe an. Specialistii au stabilit ca sint eficace jocurile pe consola care ii obliga pe jucatori sa utilizeze mai multe miscari ale corpului pentru a controla actiunea.

Coordonatorul lucrarilor, profesorul Tim Cable, a declarat: "Testele demonstreaza clar ca jocurile pe consola coordonata cu senzori de miscare pot avea impact asupra ritmului cardiac al copilului, asupra consumului de energie si asupra cantitatii de calorii arse".

La studiu au participat cinci fete si sapte baieti, cu virste cuprinse intre 13 si 15 ani, care au jucat diverse tipuri de jocuri pe consola activa si inactiva.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.