Daca suntem nemultumiti de serviciile medicului de familie, nu putem renunta la serviciile acestuia mai devreme de sase luni de la data inscrierii pe lista

Decizia a fost luata recent de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, la initiativa Colegiului Medicilor din Romania (CMR). Dr Constantin Carstea, vicepresedintele CMR, spera ca aceasta hotarare sa stopeze migratia pacientilor, fenomen care ia amploare pe zi ce trece.

Multi romani s-au obisnuit sa-si schimbe frecvent medicul de familie. In timp ce unii sunt nemultumiti de perioada lunga de asteptare in fata cabinetului, altii sunt enervati de faptul ca medicul nu asculta de recomandarile lor atunci cand vine vorba de prescrierea tratamentului.

In urma mai multor sesizari de acest gen primite de la medicii de familie din tara, CMR a solicitat Casei Nationale de Asigurari de Sanatate marirea perioadei in care un pacient isi poate schimba medicul de familie de la trei luni la sase luni de la data inscrierii pe listele acestuia. "Unii pacienti se cred mai doctori decat doctorii. Daca sunt refuzati, isi iau fisa medicala si se muta la alt medic de familie. Nici nu apuca CNAS sa ii ia in evidenta…", ne-a declarat dr. Constantin Carstea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.