Anul 2007 nu este unul aparte doar pentru faptul ca Pastele cade destul de devreme fata de alti ani, pe 8 aprilie, ci si pentru ca datele in care este sarbatorit de catolici si de ortodocsi coincid. Romanii au ocazia, in acest fel, sa se bucure nu doar de o vacanta petrecuta in zilele libere oferite de cele mai multe companii in perioada respectiva, dar si sa traiasca din plin frumusetea acestei sarbatori in oricare din tarile Europei.

Nu este chiar o raritate celebrarea invierii lui Cristos in aceeasi zi atat de Biserica Ortodoxa, cat si de cea Catolica. Insa, ori de cate ori acest lucru este posibil, turistii care vor sa simta in vacanta de Paste si bucuria participarii la ceremoniile religioase nu mai sunt obligati sa ramana in tara. Evident, pentru cei care tin mortis sa asculte slujba din noaptea de Inviere in limba romana, exista numeroase posibilitati de concediu, mai lung sau mai scurt. Pentru ceilalti, alternativa unui drum in strainatate poate insemna o destinatie intr-o tara ortodoxa, Grecia, Bulgaria si, de ce nu, Rusia sau Ucraina, dar si o minivacanta in vestul Europei, acolo unde slujbele sunt mai fastuoase, iar atmosfera - ceva mai putin incarcata decat la noi.

Romania

Indiferent ca veti alege sa cumparati un pachet de vacanta printr-o agentie de turism ori ca veti pleca pe cont propriu, cea mai potrivita destinatie de Paste in Romania ramane Bucovina. Manastirile din nordul Moldovei ofera deopotriva sansa de a participa la festivitatile religioase, dar si la mesele traditionale, incarcate cu bucate ce sunt gatite doar cu acest prilej. Pachetele prin agentii sunt, de regula, pentru trei zile, si costa aproximativ 400 de lei, fiind incluse micul dejun si o masa festiva.

Cazarea se face in pensiuni, alimentele provenind, in majoritatea cazurilor, din gospodaria proprie. Pe cont propriu, o noapte de cazare costa intre 50 si 80 de lei, cu mic dejun inclus. O alta destinatie posibila este Bran, conditiile de cazare fiind asemanatoare, insa pretul poate ajunge si la 1.700 de lei, cu mai multe mese festive incluse. Nici zona Sibiului nu poate fi trecuta cu vederea, insa pachetele oferite de agentii acopera indeosebi hotelurile din Sibiu sau Sighisoara, unde preturile sunt ceva mai mari. In nord, Maramuresul poate fi o optiune buna, desi distanta mare fata de sudul tarii nu este tocmai potrivita cu un concediu scurt, de trei zile.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.