Gondolierul dambovitean va trebui sa fie musculos si cult

Bucurestenii dornici de o plimbare cu gondola nu vor mai fi nevoiti sa mearga la Venetia. Venetia va veni la ei, odata cu inceperea sezonului estival. Asta pentru ca, in curand, pe lacul Cismigiu vom avea un gondolier.

Un gondolier tanar, cult, cu muschi, impreuna cu un muzicant vor face din Parcul Cismigiu raiul indragostitilor. Imbracati in costume specifice gondolierilor de la Venetia, acestia vor transforma simplele plimbari pe aleile parcului in experiente memorabile. Administratia Lacurilor din Bucuresti a inceput sa-si "masoare" cei mai chipesi barbati, pentru ca gondolierul va fi ales din randul angajatilor. Numirea acestuia va fi una extrem de serioasa: se va organiza un concurs in acest sens. "Cautam un barbat cu muschi, care sa arate bine si care sa cunoasca doua-trei limbi straine", ne-a declarat directorul de la Administratia Lacurilor, Virgil Carstea.
Specialistii spun ca esential in meseria de gondolier este sa vaslesti cat mai silentios, ca sa nu faci "valuri". Pentru ca gondolierul sa nu fie o copie proasta a celor din Venetia, unul veritabil va sosi la Bucuresti si il va invata pe castigatorul autohton cum sa carmuiasca o astfel de barca.

Dupa o plimbare cu gondola, cuplurile se vor putea opri la restaurantele de la malul lacului, acompaniate de armonica. Astfel, in curand, se va semna un contract intre Administratia Lacurilor si un muzicant profesionist. Una din gondolele cu istorie, care a plutit ani de-a randul pe canalele din Venetia a ajuns deja in tara si urmeaza sa fie pusa la punct de specialisti, la Brasov. Gondola ce urmeaza sa soseasca la Bucuresti are 11 metri lungime si fundul plat, pentru a putea pluti in apele putin adanci.

Gondolierul autohton trebuie sa aiba toate atuurile necesare unui cuceritor: sa fie aratos, inteligent si poliglot. Asemenea celebrilor gondolieri venetieni, acesta trebuie sa stie sa cante arii celebre, dar si sa adapteze melodii traditionale. Cuplurile vor fi plimbate prin cele mai tainice locuri, iar seara lumanarile vor transforma atmosfera intr-una de vis. Imbracat cu un tricou in dungi, pantaloni negri, avand la gat o esarfa rosie, gondolierul va da Lacului Cismigiu sarmul venetian.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.