Pachetele all-inclusive sint cele mai cautate de catre turistii romani. Acestea difera de la tara la tara, iar pentru unele destinatii, operatorii nu le recomanda.

Pachetul all-inclusive include, in general, pe linga cele trei mese principale, gustari si bauturi alcoolice si racoritoare locale. "Oferta all-inclusive a hotelierilor depinde de strategia de dezvoltare a turismului din fiecare zona. Sistemul este dezvoltat in zonele in care nu exista suficiente locuri de shopping sau de petrecere a timpului liber", declara Ciprian Enea, consultant de turism. Acesta spune ca sistemul all-inclusive nu se refera numai la serviciile de masa, ci si la alte facilitati, cum ar fi sauna, jacuzzi, tratamente de infrumusetare, cluburi pentru petrecerea timpului liber, magazine etc. Este recomandat celor care merg pentru a sta la soare, fara a vizita prea mult.

Cei mai buni

Turcia conduce la capitolul all-inclusive. "Sint resorturi foarte mari, care includ, pe linga hotel, si facilitati precum cluburi, restaurante cu specific diferit, fitness, magazine de moda. Serviciile all-inclusive difera de la resort la resort", spune Adriana Goicea, directorul agentiei Prompt Service Travel. Hotelurile all- inclusive din aceasta tara acorda atentie si animatiei, si grijii fata de copiii turistilor. Cei care apeleaza la sistemul ultra all-inclusive pot beneficia de gratuitate la bauturi din import, precum si la servicii cum ar fi masaj, sauna, jacuzzi sau curatarea hainelor. De asemenea, in acest program pot intra si cluburi ori restaurante din cadrul complexului. Asa cum am mai spus, acest lucru difera de la hotel la hotel, iar pretul pachetului poate fi un indiciu bun.

Aproape de turci

Si in Grecia sistemul all-inclusive functioneaza bine si se considera ca se apropie de cel din Turcia. Operatorii spun insa ca aici se inregistreaza diferente. Astfel, in Creta s-au construit complexuri mari, in care se poate practica acest sistem cu o gama variata de servicii. In Rhodos, Corfu sau in statiunile de pe continent, sistemul este mai putin dezvoltat


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.