Institutul Cultural Roman a anuntat ca va aloca 1,89 milioane de lei pentru derularea in strainatate a unor proiecte culturale prin programul „Cantemir“.
Pentru proiectele derulate in strainatate, operatorii culturali din Romania vor putea solicita finantari cu sume cuprinse intre 5.000 si 140.000 de lei, a precizat miercuri, intr-o conferinta de presa a ICR, Raluca Truscanu, coordonatoarea programului. Un alt proiect al ICR pentru anul in curs este infiintarea Centrului National al Cartii. Mircea Mihaies a precizat, in cadrul aceleiasi conferinte, ca centrul va functiona initial ca o directie care va reuni toate programele actuale de finantare a traducerilor din autori romani.

Mihaies spera ca, pe viitor, centrul sa se transforme intr-un institut national al cartii, independent de ICR. Anul acesta, 17 edituri din Europa vor primi subventii de la ICR in valoare de 60.000 de euro pentru traducerea unor autori romani. In programele de traducere a scriitorilor romani in limbi straine, autorii cu cea mai mare cautare sint Mircea Cartarescu, Max Blecher si Nicolae Steinhardt. In 2007, ICR va deschide cinci noi filiale in China, Rusia, Ucraina si in Republica Moldova.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.