Absolventii vor beneficia de un certificat care va fi recunoscut pe plan international

Compania de instruire si educatie manageriala Codecs pregateste un proiect pentru a lansa prima scoala profesionala de resurse umane din Romania. Initiativa vizeaza tinerii la inceput de cariera si personalul ce activeaza deja in departamentele specializate ale companiilor.

Proiectul primei scoli profesionale de resurse umane a fost conceput ca un parteneriat cu Chartered Institute of Personal and Development (CIPD), din Marea Britanie, absolventii sai devenind astfel eligibili a se afilia unui grup de elite profesionale de peste 127.000 de membri, arata Roxana Mocanu, director al HR Academy, din cadrul companiei Codecs. Cursul de formare profesionala va oferi absolventilor calificarea europeana "Certificate in Personnel Practice".

Durata cursului va fi de noua luni, in sistem de invatamant flexibil. Participantii dezbat in intalniri fata in fata subiectele cele mai noi si "fierbinti" din lumea resurselor umane. Pe tot parcusul, ei vor fi asistati de tutori romani, practicieni de resurse umane, care au deja o carte de vizita si au ce sa le spuna studentilor si din experienta proprie. "Mai mult decat atat, mi-ar placea sa atragem pe langa noi tutori care sa devina modele pentru cei care isi doresc o cariera solida in acest domeniu", spune Mocanu.

Momentul inceperii programului va fi anuntat peste cateva luni, iar costurile, desi inca neprecizate de organizatori, vor putea fi achitate cu usurinta de orice persoana cu un venit net lunar de 700 de euro sau de catre companiile sponsor, sustine Mocanu.

Vizati de program sunt specialistii din departamente dedicate si tinerii care isi aleg acum o cariera in resurse umane. Pentru acestia din urma va exista chiar o sesiune de orientare profesionala pentru a verifica in ce masura li se potriveste o astfel de cariera . "Cand esti in interior iti dai seama ca o multime de prejudecati pe care le aveai inainte nu se intalnesc in niciun chip. Una dintre prejudecati ar fi ca specialistul in resurse umane trebuie sa fie un psiholog. Eu cred ca un om de succes in HR trebuie sa se priceapa foarte bine la numere. Chiar am pus la punct in cadrul portofoliului de produse al HR Academy un curs care se cheama finante pentru specialistii in resurse umane, in care deprindem lucrul cu bugetele, raportarile, indicatorii specifici", spune Mocanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.