In urma analizarii accidentelor de circulatie petrecute anul trecut, Brigada de Politie Rutiera a identificat in Bucuresti 14 artere criminogene si alte 29 de “puncte negre”, zone in care oamenii mor sau raman cu sechele pentru tot restul vietii din aceleasi cauze, anunta DGMB.

Punctele negre nu sunt altceva decat portiuni de artere pe care anul trecut au avut loc cel putin trei accidente din aceeasi cauza, se spune in comunicatul remis meircuri agentiei de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.La intersectia dintre Bulevardul Basarabia cu Soseaua Mosilor au fost inregistrate, in 2006, trei accidente soldate cu patru raniti.

Pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, in dreptul numarului 26, alte patru persoane au fost ranite in tot atatea accidente. O persoana si-a pierdut viata si alte doua au fost ranite foarte grav pe Bulevardul Carol, la numerele 2-6-8. Trei accidente au avut loc si pe Soseaua Colentina, la numarul 83, unde o persoana a murit si alte doua au suferit leziuni serioase. Bilant la fel de sumbru si la intersectia dintre Soseaua Colentina si Strada Sportului, loc in care sase persoane au fost ranite in patru accidente. Pe Bulevardul Eroilor, la numerele 10,12,14 si 18, au avut loc cinci accidente soldate cu un mort si patru raniti.

Patru accidente, un mort si trei raniti figureaza in analele Brigazii de Politie Rutiera in dreptul Soselei Fundeni, numerele 252,256 si 258. Pe Soseaua Garii de Nord, la numerele 6-8, alte trei persoane au fost accidentate grav.Situatii asemanatoare au fost inregistrate pe Bulevardul Iancu de Hunedoara - la numarul 1, pe Bulevardul Alexandru Obregia - la intersectie cu Strada Nitu Vasile, pe Soseaua Pantelimon - la numerele 252,254,260 si la intersectia cu Strada Baicului, pe Soseaua Petricani - la numerele 40 si 46 A - in dreptul numarului 34 de pe Soseaua Stefan cel Mare, pe Drumul Taberei - numerele 90-96, pe Calea Vacaresti, la intersectia cu Strada Pridvorului si pe Calea Vitan -, la numerele 32-34.Per total, in cele 17 puncte negre enumerate mai sus au avut loc 60 de accidente soldate cu opt morti si 57 de raniti.

In aceste cazuri, politistii au constatat ca indisciplina pietonilor este cauza principala.In alte sase puncte negre identificate de politisti, pe Bulevardul Iuliu Maniu, la intersectie Strada Politehnicii, pe Soseaua Kiseleff, la numerele 81,83 si 90, in dreptul numerelor 4 si 6 de pe Bulevardul Preciziei, pe Strada Aviator Alexandru Serbanescu, pe Bulevardul Timisoara, la intersectia cu Strada Romancierilor, si pe Calea Vacaresti, cauza a fost neacordare de prioritate pietonilor.

Din aceasta cauza au avut loc, in cele sase puncte, 21 de accidente in urma carora doua persoane si-au gasit sfarsitul si alte 22 au fost ranite.Viteza excesiva sau neadaptata la conditiile de drum, neacordarea de prioritate pentru autovehicule si nerespectarea semnalului semafoarelor au definit, potrivit studiului BPR, alte sase puncte negre in care doua persoane au murit si alte 27 au fost ranite. Au fost inregistrate 23 de accidente pe Calea Ferentari, pe Soseaua Petricani, pe Bulevardul Iuliu Maniu, pe Strada Stirbei Voda, la intersectia cu Calea Plevnei, pe Bulevardul Alexandru Obregia, la intersectie cu Strada Nitu Vasile si pe Soseaua Pantelimon, la intersectia cu Bulevardul Chisinau.

In ceea ce priveste situatia arterelor criminogene, pe primul loc se situeaza Soseaua Colentina unde au fost inregistrate anul trecut 94 de accidente, trei morti si 106 raniti grav, urmata de Soseaua Mihai Bravu, cu 87 de accidente, un mort si 94 de raniti, si Bulevardul Iuliu Maniu cu 81 de accidente, trei morti si 89 de raniti. Celelate artere care conform statisticilor sunt foarte frecvent scana unor accidente grave sunt: Soseaua Pantelimon, Splaiul Independentei, Soseaua Oltenitei, Bulevardul Timisoara, Bulevardul Basarabia, Bulevardul Unirii, Calea Grivitei, Calea Victoriei, Soseaua Stefan cel mare, Drumul Taberei si Soseaua Bucuresti -Ploiesti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.