Printre schimbarile climatice din ultimii ani se numara si oscilatiile bruste de temperatura. Saptamana trecuta, la Intorsura Buzaului s-au inregistrat diferente de peste 20 de grade Celsius la interval de doar cateva ore, semnaleaza meteorologul Oana Namescu, de la Administratia Nationala de Meteorologie.

"Daca marti, 6 februarie, de dimineata, se inregistrau -16 grade, dupa-amiaza temperatura ajunsese la o maxima de 4 grade. Situatia s-a repetat mai accentuat si in ziua urmatoare, cand de la o minima de -17 grade s-a ajuns, in mai putin de 12 ore, la o maxima de 8 grade", precizeaza meteorologul. Fenomenul este destul de rar, el producandu-se numai pe timp de iarna. "Practic, a fost o advectie (o intrare) de masa de aer cald, care a inlocuit masa de aer rece. Pe fondul unui cer senin si pe timp de zi, s-au creat toate conditiile climatice pentru ca temperatura sa oscileze atat de mult", arata Oana Namescu.

Vremea se mentine calda

Meteorologii spun ca in urmatoarele doua zile temperaturile se vor mentine mai ridicate decat cele obisnuite pentru aceasta perioada a anului


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.