40 de alpinisti din toata lumea au participat weekendul trecut la finala Campionatului Mondial de escalada pe gheata si la Cupa Mondiala la escalada pe gheata de la Busteni.
Probele cele mai spectaculoase, cele de dificultate, au fost cistigate de ucraineanul Evgeny Kryvosheyts, la baieti, iar la fete de Jenny Lavanda (Italia). In premiera pentru intrecerile de gen din Europa, la Busteni a transpirat si o echipa de cataratori din Coreea de Sud. Public permanent, cam la doua sute de oameni, dinspre care izbucneau dese oftaturi, cind cataratorii ratau vreo priza.

Cele doua structuri artificiale acoperite cu gheata pe care s-au tinut concursurile, amenajate linga pirtia de schi Kalinderu, au corespuns rigorilor tehnice impuse de Uniunea Internationala a Asociatiilor de Alpinism, insa vremea a obligat la improvizatii. Incalzirea accelerata din ultimele zile i-a constrins pe organizatori - Primaria Busteni si Clubul Alpin Roman - sa decida ca proba de viteza sa se desfasoare pina tirziu in noaptea de vineri spre simbata: gheata de pe un perete vertical, inalt de 15 metri, pe care se tinea proba de viteza, incepuse sa se topeasca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.