Administratorii trebuie sa stie ca asociatia de proprietari poate castiga sume considerabile de pe urma inchirierii spatiilor comune pentru furnizorii de programe tv prin cablu si Internet. Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari, le raspunde astfel cititorilor ziarului Averea care au vrut sa stie daca si cablistii au vreo obligatie fata de proprietarii blocului in care acestia isi ofera serviciile.

Intrebare: Firmele de cablu tv si Internet au obligatia sa incheie un contract cu asociatia sau, daca au aprobare de la primarie, nu mai este cazul? Asociatia este obligata sa permita accesul acestor firme pe terasa blocului? (Mircea Covaci, Bucuresti)

Raspuns:

- Firmele care distribuie si vand prin cablu programe tv si Internet utilizand spatiile aflate in proprietatea comuna a asociatiei de proprietari (conform art. 11 si 12 din O.G. nr. 85/2001) au obligatia sa incheie un contract de inchiriere a spatiilor comune cu asociatia de proprietari, in conditiile tehnice si financiare stabilite de asociatie conform hotararii Adunarii Generale a proprietarilor, prin negociere.

- Asociatia nu are nici o obligatie cu privire la accesul firmei pe terasa si pe casa scarii pentru montarea si exploatarea cablurilor

O parte din banii pe care ii platiti la cablu se poate intoarce la asociatia din care faceti parte
decat dupa incheierea contractului.

- Firma poate avea aprobare de la primarie, dar numai pentru utilizarea domeniului public (stalpi, strada, eter etc.) nu si pentru utilizarea domeniului privat apartinand asociatiei de proprietari. Cine sustine ca aprobarea de la primarie este suficienta minte, pentru a-si atinge interesul financiar folosindu-se gratis de proprietatea dv.

- Firma nu poate obtine aprobare de la primarie pentru utilizarea domeniului public decat dupa ce prezinta acordul asociatiei de proprietari pe baza de contract. In practica, primariile, din incompetenta, nu cer firmelor contractul cu asociatia, lasand astfel loc abuzurilor, inselaciunilor si smecheriilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.