Paza buna trece primejdia rea, spune un vechi proverb. Indiferent daca detineti un apartament, o casa sau o vila, instalarea unei camere de supraveghere sau a unui sistem conectat la o firma de protectie si paza va poate salva bunurile sau chiar viata.
Sistemele de securitate difera in functie de complexitatea obiectivului protejat. Astfel, un sistem minim se poate compune din centrala de alarmare la capacitate mica, elemente de detectie la miscare, cu senzori infrarosu, contacte magnetice, care se aplica pe usi si ferestre, detectoare de geam spart si sirena de alarmare. Daca va hotarati asupra unui astfel de sistem, trebuie sa fiti pregatiti sa scoateti din buzunar intre 500-700 de euro, fara TVA. Un sistem mediu, pentru un obiectiv gen vila cu 2 etaje, pe langa cele mentionate anterior, sistemul de securitate mai cuprinde centrala de efractie cu doua partitii, control acces, prin videointerfon, senzori de fum si senzori de miscare cu microunde. Costurile se situeaza in jurul valorii de aproximativ 700 - 1.000 de euro, fara TVA.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.