Spectacole pentru mici si mari, drama, poveste si comedie in weekend

Ce minuni se mai intampla pe scena? Multe… Eroii razbesc raul, caii nazdravani vorbesc, un tata actor joaca alaturi de fiica lui, un om se ia la tranta cu genialitatea lui Cehov. Tinerii sunt tinta actorilor, in acest weekend, la teatru.

"Tigrisorul caruia ii placeau clatitele" este titlul unui spectacol care porneste de la un scenariu scris de copii. Fantezie, culoare, suspans, personaje stranii… o poveste despre o vrajitoare rea care viseaza sa cucereasca lumea, un tigrisor fara dungi si doi copii curajosi care trec prin multe aventuri pentru a-si salva bunicul, inchis de vrajitoare in castelul ei. Piesa se va juca astazi, de la ora 11.00, la sala din Piata Amzei a Teatrului "Ion Creanga". "Harap Alb" coboara din imaginatia lui Ion Creanga printre copii, maine, de la ora 11.00. Un erou de poveste, pe aceeasi scena. O istorie mai palpitanta decat orice joc pe calculator sau desen animat cu roboti ucigasi. Muzica lui Nicu Alifantis si regia lui Cornel Todea sunt o garantie a calitatii spectacolului. "Drumul in viata este presarat cu atatea accidente, pe care Harap Alb trebuie sa le doboare si pe care le va dobori numai gratie virtutilor proprii", spune regizorul.

Oamenii mari il au pe Cehov

Teatrul "Nottara" ii someaza pe adulti sa abandoneze telecomanda si sa vina la o intalnire cu Cehov. Premiera Teatrului "Nottara", "Momaia", va avea loc astazi, de la ora 19.30, la Sala "George Constantin". Piesa este o adaptare de Nicolae Urs, dupa "Despre efectul daunator al tutunului", de A.P. Cehov. "Momaia - personalitate, joc, masca. Taine ascunse in nimicuri. Curat. Fara regie. Fara minciuni si artificii. Fara pretentii. Momaia - one Urs show, one Cehov Urs show. Momaia - esenta de sinceritate". Asa isi prezinta Nicolae Urs spectacolul in care joaca singur.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.