Cei mai jucati dramaturgi rusi din lume, dupa Cehov, fratii Presniakov vin in Romania unde vor asista duminica, 11 februarie, la reprezentatia cu piesa "Terorism", regizata de Gianina Carbunariu.

Oleg si Vladimir Presniakov au devenit cunoscuti la nivel mondial in 2003, atunci cand piesa "Terorism" a avut premiera la Royal Court din Londra. Prin proiectul Teatrului Fara Frontiere, realizat in coproductie cu Teatrul Foarte Mic si ArCuB, in noiembrie 2005 fratii Presniakov, autorii textului "Terorism", au devenit astfel cunoscuti pentru prima data publicului din Romania. Piesa, montata de Gianina Carbunariu si avand in distributie noua actori, Paula Gherghe, Madalina Ghitescu, Maria Obretin, Mihaela Sarbu, Ionut Adascalitei, Adrian Anghel, Laurentiu Banescu/Virgil Aioanei, Rolando Matsangos si Razvan Oprea, isi propune sa extinda definitia terorismului.

Extinzand definitia de la un atac izolat, cuvantul ajunge sa includa actele zilnice de agresare, fizica si psihica, a oamenilor in lumea contemporana.

Spectacolul este construit din sase scene diferite, aparent fara legatura intre ele. Un om de afaceri nu poate sa se imbarce in avion pentru ca aeroportul a fost inchis dupa o alarma cu bomba.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.