De teama sa nu fie tinte ale hotilor, majoritatea castigatorilor de apartamente la Loto prefera sa-si vanda noile case

"Numai sase-s norocoase", scrie mare pe blocul de pe Nerva Traian, despre care toti bucurestenii stiu ca este rezervat celor care au castigat marele premiu la Loto. Putini dintre acestia locuiesc insa in noile apartamente. Motivul oficial:
frica de hoti.

Scopul adevarat, spun agentii imobiliari, este insa dorinta castigatorilor de a obtine o suma de bani pe casa picata din cer. Argumentul este confirmat si de informatiile furnizate de catre Politia Capitalei, care arata ca niciun astfel de norocos nu a fost tinta vreunei spargeri sau atac. "Exista multe apartamente din blocurile Loteriei la vanzare, chiar la un pret al zonei unde sunt imobile mai vechi, pentru ca majoritatea proprietarilor se tem de noul statut si, in plus, vor sa si castige bani, nu neaparat o casa", spune Robert Olteanu, expert imobiliar din Bucuresti.

In Bucuresti exista in acest moment trei blocuri Loto, toate in zone centrale, foarte cautate pe piata imobiliara. Cel mai vizibil dintre toate este cel de pe Bulevardul Nerva Traian. Un altul se afla in apropiere de Parcul Tineretului, pe Gheorghe Sincai, iar al treilea este vizavi de Primaria Sectorului 3, pe strada Parfumului. Potrivit datelor oferite de Loteria Romana, gradul de ocupare al acestor trei blocuri este de peste 85%. Realitatea este insa alta. Cei mai multi dintre proprietarii initiali ai apartamentelor din blocurile norocului vor sa scape cat mai repede de noua avere. "Aproape ca sunt goale sau cel putin nu mai stau cei care le-au castigat. Vanzarea se face destul de repede, pentru ca nu tin foarte tare la pret", mai spune Robert Olteanu.

Anunturile din publicatiile de profil arata ca pretul unei locuinte in blocul Loto din zona Unirii - Traian este cuprins intre 80.000 de euro (garsoniera) si 200.000 de euro (apartament cu trei camere). Agentii imobiliari spun insa ca o astfel de locuinta poate fi achizitionata chiar si cu cateva mii de euro mai putin.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.