Romanii sunt asii poluarii prin fumat, merg la doctor sa se lase de tutun doar daca se imbolnavesc si au mentalitati greu de schimbat. Pana in anul 2030, numarul deceselor survenite in urma bolilor provocate de consumul de tutun va ajunge la 10 milioane, estimeaza OMS.

Da bine sa fumezi, tigarile sunt ieftine, iar fumatul este permis peste tot. Asa gandea pana acum fumatorul roman, iar asta a dus in timp la cresterea alarmanta a numarului dependentiIor de nicotina. Peste 30a dintre romani fumeaza, multi dintre acestia fiind adolescenti, iar la doctor se duc doar cei cu probleme de sanatate.

Romanii vad pozitiv fumatul

Psihologul Bogdana Bursuc, specializat in terapia antifumat, povesteste ca intr-un an trec prin cabinetul sau maximum cinci persoane sanatoase care doresc sa se lase de fumat, in timp ce medicii pneumologi din spitalele de stat acorda 85a din consultatii unor oameni bolnavi, unii avand deja cancere bronhopulmonare in stadii avansate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.