Romania va participa la cea de-a 23-a editie a Targului International de Carte de la Ierusalim, organizat in perioada 18-23 februarie, cu un stand organizat de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) si Institutul Cultural Roman (ICR) Tel Aviv.

"Ministerul Culturii si Cultelor a suportat integral suma de organizare a standului Romaniei la targ, respectiv 43.852 lei. ICR a finantat cheltuielile impuse de prezenta la manifestare a unor autori si personalitati", a declarat pentru Mediafax Ana Andreescu, consilier in MCC.
Ea a precizat ca Romania va beneficia la acest targ de un stand "standard" de 28 de metri patrati.

Primul eveniment romanesc pregatit in cadrul Targului de la Ierusalim va fi spectacolul de dans "Un tango mas", in coregrafia lui Razvan Mazilu. Reprezentatia va fi sustinuta la Binyanei Ha’uma, Schwartz Hall. Va urma, pe 19 februarie, o seara de poezie si jazz, la care vor participa Ioana Ieronim, Ileana Malancioiu, Denisa Comanescu, Elena Vladareanu, Grete Tartler, Traian T. Cosovei, Florin Iaru si Nicolae Tzone.

La manifestare vor participa si poeti israelieni, membri ai asociatiei HELICON (Society for the Advancement of Poetry in Israel). Momentul va fi insotit de muzica de jazz in interpretarea formatiei "Iordache".

Pe 20 februarie, la Teddy Conference Room, se vor lansa cele mai recente publicatii editate de Centrul de Studii Iudaice Goldstein-Goren din Bucuresti.

In aceeasi zi, la standul romanesc vor fi lansate doua dintre cele mai recente volume publicate de Editura Vinea: "Sa te vorbim pe tine", de Amir Or, si "The distance between", de Fiona Simson.Totodata, in cadrul manifestarii, va fi prezentat spectacolul "The Island", sustinut de Ada Milea si Alexander Balanescu.
Lansarea unei noi antologii de poezie romaneasca "Vinea International" va avea aloc pe 22 februarie, in cadrul standului romanesc de carte.

Primele patru volume ale antologiei sunt: Mihai Ursachi, "The March to the Stars", Ioana Ieronim, "Life Line as a Skyscraper", Saviana Stanescu, "Google me" si Nicolae Tzone, "Balkan Aphrodite".In plus, pe parcursul intregii perioade de desfasurare a Targului de Carte de la Ierusalim, la standul romanesc vor fi expuse fotografii din spectacolul "Dorian Gray", apartinand artistei Mihaela Marin.Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a anuntat ca va participa in acest an la Targurile internationale de carte de la Ierusalim, Leipzig, Paris, Budapesta si Frankfurt, standurile Romaniei la aceste manifestari urmand sa fie organizate prin parteneriate cu asociatii de editori si edituri, precum si cu ICR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.