Best-seller-ul "Iisus. Un profil biografic" a fost lansat pe piata romaneasca de carte, vineri, in prezenta autorului
La Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor din Romania a avut loc vineri lansarea volumului "Iisus. Un profil biografic", al lui Armand Puig, profesor si decan al Facultatii de Teologie din Barcelona, la care a fost prezent si autorul. Lucrarea, consacrata vietii pamantene a lui Iisus si realizata cu instrumentele criticii istorice, a devenit un adevarat best-seller. Versiunea romaneasca, publicata de Editura Meronia, este prefatata de PS Sofroniu, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria.

Lucrare cu un puternic caracter ecumenic, lucru subliniat de toti invitatii prezenti la lansare si de autorul insusi, "Iisus. Un profil biografic" vine astazi ca o replica la tot mai numeroasele carti de fictiune aparute in ultima perioada si care au ca pretext viata lui Iisus si, de asemenea, la textele apocrife din ce in ce mai vizibile pe piata internationala de carte. Asadar "viata lui Iisus intereseaza", concluziona la lansare Francisca Baltaceanu, profesor la Universitatea din Bucuresti. Cartea a aparut asadar pe fondul acesta al nevoii de a cunoaste, de a cerceta in amanunt viata celui mai controversat "personaj" din istoria umanitatii, din ce in ce mai evidenta in societatea contemporana. "Iisus ramane o enigma, e acolo ceva care ne depaseste si de aceea intreaga lume se intreaba asupra vietii lui", declara autorul subliniindu-si in acelasi timp intentiile: "Cartea se adreseaza tuturor, pentru ca figura lui Iisus este una globala." Pornind de la aceasta premisa, Armand Puig detaliaza cuvintele biblice "Cred, Doamne, ajuta necredintei mele!", pe care Steinhardt le considera ca exprimand marele adevar al neputintei umane. "Si un credincios sta pe un teren care se misca", afirma Puig, "dar pentru un necredincios ramane mereu intrebarea: "Si daca...?"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.