Sunt la moda cartile despre comunicare, ba chiar si cele despre manipulare. Asta pentru ca subiectele nu se exclud: comunicand, manipulezi. Sau, „totul este manipulare”, cum ar spune un clasic, fara ca asta sa insemne ceva abominabil.
Exceptand manipulare politica. Si filmele cu vampiri si vampirasi locali, descendenti mai comerciali ai celebrului Dracula, sunt la moda. Albert J. Bernstein se ocupa si de unele si de ceilalti. In ultima sa carte, el pune lupa asupra vampirilor emotionali, aceia care exista, dar despre care aproape nimeni nu stie ca exista. Este vorba, n-e lumineaza Bernstein, despre acei oameni care te secatuiesc de energie in fiecare zi. Editura Amaltea (www.amaltea.ro) pune la dispozitia cititorilor din Romania aceasta carte sub titlul "Vampirii energetici", in continuarea planurilor ei de a publica carti utilitare in folosul celor din domeniul afacerilor

"In acest manual de abilitati de comunicare si relationare interpersonala, dr. Albert J. Bernstein, spaima vampirilor si autor consacrat de bestseller-uri, scoate la iveala tehnici de convingere si mediere a situatiilor conflictuale care te vor ghida de acum inainte in relatiile interumane, pe plan profesional si personal. Explicand o gama larga de tipuri de personalitati si reactii umane, Bernstein ne arata cum sa descoperim vampirii din jurul nostru: narcisisti atotmeritorii, antisociali egoisti, paranoici extenuanti sau dramatici exagerati. Cu sfaturi practice, tratand lucrurile din perspectiva psihologica si un sanatos simt al umorului, Bernstein ne pune la dispozitie o serie variata de strategii de actiune menite sa ii faca inofensivi pe acesti "copii ai noptii", vampirii de tot soiul, gata sa ne suga sangele energiei creatoare. El zice ca, in principiu, cartea ar trebui luata (nu imbracata) ca o platosa impotriva celor din jurul dumneavoastra care, intr-un fel sau altul, prin comportamentul lor, ne secatuiesc de energie. In realitate, poate ca nu e chiar asa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.