"O amenda ridicol de mica!", au spus ieri liderii Asociatiei Accept si ai Centrului pentru Resurse Juridice, dupa ce Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a decis sanctionarea companiei TAROM cu 5 milioane lei pentru ca i-a exclus pe homosexuali de la o promotie de bilete. Roxana Truinea, reprezentant al Consiliului pentru Combaterea Discriminarii, ne-a spus ca amenda e corecta, in conditiile in care TAROM nu a avut intentia de a discrimina, stiindu-se ca la astfel de promotii, cum a fost cea de Valentine's Day si Dragobete, unde pentru cuplurile de indragostiti al doilea bilet de avion era gratuit, se inghesuie si profitorii. "Au fost luate in calcul doua posibilitati dupa analizarea sesizarii: sa le dam avertisment celor de la TAROM sau o amenda de 5 milioane lei".

Florin Buhuceanu, presedintele ACCEPT, spune ca va da in judecata TAROM pentru obtinerea de despagubiri materiale. "Datorita originalitatii legii pe baza careia actioneaza CNCD, banii rezultati din sanctiunile aplicate agentilor discriminarii se varsa la bugetul de stat, in loc sa ajunga le cei discriminati".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.