Leo Platvoet, raportor al Consiliului Europei si senator olandez din partea Partidului Ecologist, a declarat ca nu se pune problema UE sa finanteze proiectul ucrainean al Canalului Bastroe, el promitand ca eforturile viitoare vor urma sensul de pana acum al discutiilor.

"Cooperare" va fi cuvantul-cheie din raportul pe care Leo Platvoet il va prezenta, in aprilie, Consiliului Europei, referitor la acest obiectiv. In luna octombrie a anului trecut, senatorul olandez a fost intr-o misiune in zona, pentru a intocmi un raport despre influenta proiectului ucrainean asupra ecosistemului din Delta, pe care Romania si Ucraina o impart.

Desi atunci a vrut sa viziteze si Ucraina, Leo Platvoet s-a lovit de refuzul autoritatilor, insa dupa schimbarile politice de la Kiev a primit invitatia pentru sfarsitul lunii martie. In opinia raportorului, construirea acestui canal poate influenta calitatea apei in Delta Dunarii, viata marina in general.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.