Dupa campania emotionala impotriva corectiilor fizice, autoritatile lanseaza si una utilitara.

Un copil se joaca in gradina printre trunchiurile proaspat plantate, in timp ce tatal mestereste la Dacia veche a familiei. Cu o scindura subtire in mina, micutul isi imagineaza ca spinteca trupurile dusmanilor, lovind in copacii abia plantati. La o lovitura mai puternica, unul dintre pomi cade la pamint, iar tatal, furios, se indreapta catre mormanul de bete si apoi catre copil. Desi cei mai multi si-ar fi imaginat o scena de violenta intre cei doi, tatal ia o scindura si ii arata fiului cum sa planteze la loc puietul si cum sa prinda batul pentru a sustine mai bine copacul.

Tot o scena intre un tata si un fiu. Baiatul se joaca cu masinutele pe o masa in sufragerie si, printr-o miscare mai larga a miinii, pustiul arunca pe jos ochelarii de vedere ai tatalui. In secunda urmatoare, baiatul calca pe lentile si le zdrobeste. Intre timp, tatal, care se uita la televizor, vede scena, se duce sa ridice de pe covor ramele strimbate si fara lentile si apoi se indreapta catre baiat. Urmarea nu este o palma data copilului, ci o imagine care il arata pe baiat chinuindu-se sa-i citeasca ziarul parintelui ramas fara ochelari de vedere.

Acestea sint doua dintre clipurile cu care autoritatile si-au propus sa-i educe pe romani cum sa devina parinti mai buni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.