La 1 decembrie 2006, Romnia sarbatorea Ziua Nationala. La 1 ianuarie 2007, aceiasi Romnie era intr-un total extaz, pe motiv de aderare la Uniunea Europeana (UE). La 1 februarie 2007, Romnia va avea, din nou, haine de sarbatoare, de data aceasta cu ocazia vizitei (in premiera) a celui mai bogat om al planetei: Bill Gates.

Cit de mult ne pregatim pentru aceasta vizita, o arata fata Bucurestiului, devenit, pentru citeva zile, sediul Microsoft. Pe marile artere, oriunde ne intoarcem privirea, ne intim-pina aceeasi imagine: sigla Microsoft. Dupa ce si-a dat jos luminitele de Craciun, Bucurestiul s-a imbracat in haine mai sobre, de la casa de moda Microsoft. Luni, la prima ora, oamenii muncii se aflau cocotati pe stilpii de pe Bulevardul Magheru, mesterind de zor. Multi dintre cei care treceau prin zona au crezut ca, din nou, s-au stricat semafoarele. Si au trecut mai departe. Altii s-au speriat ca Polita Circulatiei monteaza radare. Au trecut si ei mai departe, dar la o viteza mai redusa.

Daca stateai, insa, si priveai mai atent, ti-ai fi dat seama ca se pregateste ceva mult mai important. O surpriza. De o asemenea amploare incit nu contau nici cele 10 grade Celsius sub 0 si nici ninsoarea, pornita parca pentru a stavili elanurile muncitorilor. Care, pina a inceput marea masa a bucurestenilor sa iasa in centru, isi incheiasera misiunea: montasera toate steguletele cu sigla Microsoft Windows. Dimineata, cind soarele a rasarit, de la Romana si pina la Universitate, de pe fiecare stilp, de pe fiecare cablu electric iti zimbeau niste patratele vesele si simpatice, de culori diferite: rosu, verde, albastru si galben. Bucurestenii s-au uitat spre ele, au zimbit si le-au multumit in gind muncitorilor. "Da, se apropie 1 februarie si vine Bill Gates. Acum il primim cum se cuvine!". Acelasi lucru il vor spune, in dimineata zilei de 1 februarie, si cei care, independent de Gates, vor intra in Bucuresti dinspre Otopeni. Tot drumul de la aeroport va fi impinzit cu aceleasi stegulete Microsoft.

Premierul, intepat in winDOS de presedinte

Ziua incepu, iar cetatenii din centrul Capitalei sau cei care tranzitau zona in drum spre serviciu, plecara in treaba lor. Mult mai destinsi ca de obicei. Toti, cu exceptia a doi. Desi stateau in zone apropiate de Piata Romana sau Universitate, su-tele de stegulete cu Microsoft sau chiar venirea lui Bill Gates in persoana, nu le producea niciun sentiment, in afara de cel cu care se obisnuisera de citiva ani, si anume sa se urasca reciproc. Fiind unul presedinte, iar celalalt prim-ministru, erau implicati direct in eveniment, ceea ce nu facea decit sa le sporeasca ambitiile si orgoliile.

Primul ministru Tariceanu si-a anuntat, deja, intentia de a participa la evenimentele prilejuite de venirea lui Bill Ga-tes. Presedintele a receptionat informatia ca un afront personal si a transmis prin interpusi ca nici el nu va rata ocazia de a sta la dreapta celui mai bogat om de pe planeta. Din experientele traite pina in prezent, balanta se inclina in mod evident catre presedinte. De-a lungul timpului, presedintele l-a fentat de primul ministru in numeroase ocazii, culminind cu Revelionul Integrarii, moment in care seful guvernului s-a trezit singur in piata. Numai ca, de la o vreme, primul ministru a inceput sa se enerveze tare si sa plateasca cu aceiasi moneda.

In cele numai trei ore cit va sta in Romania, Bill Gates va avea posibilitatea de a afla noi si noi lucruri despre aceasta oaza de latinitate intr-o mare slava sau, in cel mai bun caz, se va convinge ca ce povesteau sutele de angajati romani de la Microsoft despre tara lor, nu erau fabulatii, ci realitate pura.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.