Cel care a realizat si continua sa realizeze roluri memorabile in teatrul romanesc aproape ca nu vorbeste in public despre sine, despre succesele sale, despre profesia sa, care ii este credinta de zi cu zi, actorul Marin Moraru implineste este de azi septuagenar. Regizorul Gelu Colceag, decanul Facultatii de Teatru a UNATC, ii doreste lui Marin Moraru multa sanatate, aceeasi energie si vitalitate pe care o are dar si multe roluri in teatru. Marin Moraru s-a nascut la Bucuresti, pe 31 ianuarie 1937. A absolvit IATC in 1961, rolul sau pentru examenul de diploma fiind Agamita Dandanache, in piesa "O scrisoare pierduta" de I.L. Caragiale.

Activitatea pe scena profesionista a inceput-o la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, in 1961. Intre anii 1965 si 1968 a ‘slujit’ scena Teatrului de Comedie din Bucuresti, din 1968 si pana in 1971, pe cea a Teatrului ‘’Bulandra’’. Au urmat trei ani la Teatrul National din Capitala. Din 1974 si pana in 1980 s-a dedicat pedagogiei teatrale - a fost conferentiar universitar la IATC. In 1980 a revenit la Teatrul National, unde joaca si in prezent.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.