Minerii din Maramures ameninta cu actiuni de protest daca nu vor fi informati cu privire la detaliile procesului de restructurare programat sa debuteze la 1 aprilie.

De la aceasta data vor fi disponibilizati aproximativ 1.500 de ortaci, insa cifra ar putea creste daca FMI va considera prielnic acest lucru. Presedintele Uniunii Sindicatelor Miniere Maramures, Gheorghe Pasca, a cerut ca informatiile privind fondurile alocate pentru restructurare, numarul exact al disponibilizarilor si data de la care vor incepe concedierile sa fie facute publice pana vineri, in caz contrar ortacii vor trece la actiuni de protest. Pe langa aceasta revendicare, lucratorii din subteran mai au o doleanta. Ei cer ca Guvernul sa aprobe prelungirea pana in 2012 a Ordonantei nr. 8 privind acordarea de subventii pentru minerit.

In ceea ce priveste salariile, liderii minerilor au ajuns deja la o intelegere cu administratia, insa bugetul pe 2005 ar putea fi diminuat in urma negocierilor purtate cu FMI.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.