Afacerile agentiilor de turism romanesti din vanzarea de pachete turistice in destinatii exotice vor creste cu circa 30% in 2007, fata de 2006, pe fondul maririi numarului de romani cu venituri peste medie, a declarat presedintele companiei Eximtur, Lucia Morariu.

"Pe toate destinatiile exotice se va inregistra o crestere a numarului de turisti romani, dar in special acolo unde autoritatile nu solicita viza de intrare in tara", a spus Lucia Morariu.

"In ceea ce priveste destinatiile de top ale anului 2007, pentru turistii romani, acestea vor fi Grecia, Spania, Tunisia, Egipt, Bulgaria, Italia, Portugalia si Austria. Pe destinatia Bulgaria se va inregistra, si anul acesta, o crestere a numarului de turisti romani, dar aceasta nu va mai parea la fel de spectaculoasa ca cea din 2006, datorita faptului ca numarul total de turisti romani care vor pleca in strainatate va creste masiv anul acesta", a subliniat presedintele Eximtur.

"In ceea ce priveste turistii straini care vor veni in Romania, cea mai mare crestere se va inregistra la sosirile de turisti din tarile UE, atat din cauza liberei circulatii survenite in urma aderarii, cat si a bunelor contacte stabilite intre marii touroperatori europeni si firmele de profil din Romania, in cursul anului trecut", a adaugat Morariu. Agentia de turism Eximtur estimeaza, pentru anul 2007, o cifra de afaceri de 33 milioane euro, in crestere cu circa 25% fata de anul 2006, cand s-au inregistrat afaceri de aproximativ 27 milioane euro, cu 30% mai mult fata de 2005, a anuntat, miercuri, un comunicat al companiei.

"Turismul in Romania va inregistra o crestere cu 15% fata de 2005, indeosebi datorita extinderii activitatii noastre in domeniul turismului de afaceri si a intrarilor de turisti straini. Plecarile la extern vor creste cu circa 30%, iar vanzarea de bilete de avion la nivelul Eximtur, ar putea creste cu circa 20%, in conditiile extinderii retelei proprii la noua agentii, mentinerii numarului de revanzatori ai produselor noastre la 450 si acordarii de franchize Eximtur unui numar de minim cinci agentii de turism partenere, in orase din Romania", se afirma in comunicatul Eximtur. "Cresterea generala de activitate din 2006 se datoreaza consolidarii serviciilor catre clientii fideli si extinderii numarului de clienti Eximtur pe pietele noastre traditionale din Transilvania si Banat".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.