Anglia si Cipru au nevoie de forta de munca in turism, iar Canada vrea soferi romani de cursa lunga. Pe de alta parte, Belgia, Elvetia si Irlanda cauta angajati in domeniul IT, iar Olanda – in constructii.

Locurile de munca vacante in statele Uniunii Europene pot fi gasite pe site-ul www.eures.eu. Cele mai multe sint scoase la concurs de Marea Britanie, 260.000 de joburi, numar ce reprezinta peste 35% din totalul ofertelor facute de statele membre ale spatiului economic al UE. Cele mai multe locuri disponibile sint in turism, iar cistigul anual este cuprins intre 10.000 si 18.000 de euro, potrivit ofertelor postate pe adresa de web www.interjobs.ro. Pe de alta parte, Marea Britanie este tara care a impus cele mai drastice restrictii muncitorilor romani.

Turism in Anglia, Cipru si Grecia

Cei care vor sa lucreze in turism au cele mai multe sanse in Anglia, Cipru si Grecia, unde pot opta pentru joburi ca: receptioner, Guest Relation Officer sau Lobby Hostess. Angajatorii prefera tineri cu virste cuprinse intre 19 si 30 de ani, carora le ofera cazare, masa, asigurare, dar si concediu platit. Pe de alta parte, acest tip de job este ideal ca ocupatie de sezon, adica maximum sase luni, cistigul fiind de aproximativ 10.000 de euro, conform ofertelor postate pe site-ul joburilor europene, Eures.

Olanda vrea soferi, iar Belgia, specialisti in IT

Tara Lalelelor are nevoie de forta de munca in transporturi, pe cind Belgia, Elvetia si Irlanda se confrunta cu un deficit de munca in IT, telecomunicatii, in domeniul tehnic si in logistica. Ofertele de angajare sint facute de firme de renume, ca de exemplu Xerox, Marriott, Apple si Lufthansa in Irlanda, si Canon, Nexus si Sesselect, care au scos la concurs 1.500 de locuri de munca pentru cei care vor sa lucreze in "paradisul bancilor", adica in Elvetia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.