In plina era a "culturii" prin televizor suficienta unora pentru ca viata sa li se para o minunatie, era normal sa infloreasca si o cultura a "codurilor" si a "simbolurilor" descoperite la tot pasul, chiar si in farfuria cu masline. Se "recupereaza" in registru ultra-minor, opere si artisti, se descopera praful de pe toba acolo unde chiar toba lipseste. Dar lumea e vioaie, mai ales ca de la televizor afla toate aceste nastrusnicii.Daca tot a avut succes mondial cu celebrul deja "Cod al lui Da Vinci", Dan Brown are si predecesori si urmasi.

Astfel, Michael Rathford a publicat nu demult cartea "Codul lui Nostradamus", relansand lupta pentru recuperarea faimosului medic francez din secolul al XVI-lea, celebru aproape deloc in epoca, si mult mai mult in postumitate, prin catrenele sale sibilinice. "Opera" medicului devenit o preocupare ardenta pentru unii care au dorit sa creada ca Centuriile lui Nostradamus ascund tot felul de preziceri, unele dintre ele mergand pana la profetii privind timpul nostru.

Michael Rathford crede chiar ca a descoperit codul lui Nostradamus, cel care prevedea pe la 1500 ca al treilea razboi mondial va incepe in 2007, desi despre intrarea noastra in Uniunea Europeana, nici un cuvant! Amintitul razboi are si un sfarsit, ar zice Nostradamus dupa descoperirea specialistului francez, acesta s-ar petrece prin 2012 cand, dupa prevederile altor specialisti, altii decat Nostradamus, Romania va fi lovita (poate in 2014?) de un cutremur de aceeasi intensitate cu cel din 1977.

Sa observam o schimbare de atitudine: daca unii autori descopereau in textele alambicate si nevinovate ale lui Nostradamus fapte si realitati istorice consumate, deja Michael Rathford "vede" in cartea publicata la Nemira ceva ce urmeaza a se intampla. Cum arata asta in textul lui Nostradamus? Asa: "Cand Antihristul va prelua controlul asupra Europei, armele nucleare vor provoca distrugeri aidoma trasnetelor si fulgerelor, iar din ele va cadea o 'ploaie laptoasa>>... Cadavrele vor impanzi pamantul. Insasi planeta va 'striga de durere>>".

Textul este facut public cu doi ani in urma si el se poate implini, avand in vedere situatia politica a lumii si preconizatul "razboi al civiliza]iilor", dar asta numai timpul ne va confirma sau, dimpotriva, va arunca "profetia" in ridicol. Oricum, sa amintesc faptul ca unii specialisti spun ca al treilea razboi mondial a avut deja loc, apreciind ca am intrat deja in al patrulea!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.