Persoanele care nu au depasit varsta de 40 de ani vor beneficia de un sprijin financiar de pana la 40.000 de euro, daca se stabilesc in mediul rural si conduc o exploatatie agricola, potrivit Programului National de Dezvoltare Rurala.

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale ( MAPDR) acorda un sprijin financiar de pana la 40.000 de euro tinerilor care doresc sa se instaleze in mediul rural si sa administreze o exploatatie agricola.

Pentru a accesa aceste fonduri, solicitantul nu trebuie sa depaseasca varsta de 40 de ani si trebuie sa faca dovada ca este pentru prima data cand administreaza o exploatatie agricola in mediul rural. De asemenea, tanarul fermier este obligat sa prezinte un plan de afaceri, dar si sa demonstreze ca detine calificari profesionale suficiente in domeniul pentru care opteaza. Totusi, exista si posibilitatea ca femierul sa beneficieze de o perioada de maxim 36 de luni in care sa-si definitiveze pregatirea profesionala.

Planul de afaceri propus de fermier trebuie sa cuprinda informatii despre situatia initiala a exploatatiei agricole, dar si obiectivele propuse pentru dezvoltarea acesteia. De asemenea, dosarul va cuprinde detalii ale investitiilor si ale instruirii sau orice alte actiuni necesare pentru dezvoltarea afacerii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.