Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, la Targu Mures, ca la Bruxelles se discuta despre o taxa de prima inmatriculare valabila pentru toate statele din Uniunea Europeana.

"La nivelul Comisiei deja se discuta despre o astfel de taxa, la nivel european, care va fi impusa in toate statele Uniunii Europene", a spus Barbu, citata de Mediafax, care a sustinut ca cea fixata de Romania, desi excesiva, este legala. Barbu a afirmat ca nivelul initial al taxei, propus de Guvern, era acceptabil, insa cuantumul taxei a fost majorat de Comisia de buget-finante a Parlamentului, la propunerea opozitiei, rezultand "o diferenta mai mult decat dubla".

"Domnul ministru Vladescu va merge luni si va discuta cu reprezentantii Comisiei Europene aceasta problema privind nivelul taxei, astfel incat sa nu fie incalcata vreo prevedere a Tratatului", a spus Sulfina Barbu, potrivit careia taxa nu ar trebui sa depaseasca valoarea reziduala a autovehiculului.

Sebastian Vladescu va purta discutii, in aceasta saptamana, la Bruxelles, cu reprezentantii directiei de taxe a Comisiei Europene pentru a discuta despre taxa de prima inmatriculare introdusa de autoritatile romane, contestata de reprezentantii UE.

Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul acestui an de catre autoritatile de la Bucuresti, care au afirmat ca vor sa limiteze importul de masini poluante, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Comisia Europeana a criticat insa taxa, considerand ca nivelul ridicat pentru masinile vechi de import reprezinta o discriminare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.