Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a declarat ca pana la sfarsitul acestui an pensiile vor fi majorate cu 30%, asa s-a promis in campania electorala

Ministrul muncii a reamintit si schimbarile legislative vizand protectia persoanelor care au fost disponibilizate. "Ordonanta nr. 8 privind protectia disponibilizatilor a fost inlocuita din acest an cu Ordonanta 116. Acest act protejeaza disponibilizatii, in sensul ca li se acorda plati compensatorii daca ei accepta locurile de munca care li se propun, si merg la cursurile de calificare. In caz ca refuza aceste masuri, nu vor mai primi platile compensatorii", a mai spus Gheorghe Barbu, citat de NewsIn.

Ministrul Gheorghe Barbu a mai declarat ca, din datele pe care le detine reiese ca aproximativ 11% din persoanele cu varsta de pana la 45 de ani ar vrea sa mearga la munca in strainatate. "Nu putem aprecia ce forta de munca va pleca din Romania, sa lucreze in strainatate. Stim doar ce forta de munca ar vrea sa plece. Potrivit unui studiu, 11% dintre persoanele cu varsta intre 18 si 45 de ani intentioneza sa plece la munca in afara tarii", a declarat Gheorghe Barbu.

Referindu-se la strainii care doresc sa munceasca in Romania, ministrului muncii a spus ca pentru anul 2007 s-au eliberat 12.000 de astfel de permise de munca. "Anul trecut am eliberat aproximativ 10.000 de permise de munca, din care s-au folosit 8.000. Nu putem sa spunem ca este o criza de forta de munca in Romania. Cele mai multe permise de munca, la noi, le au cetateni din Turcia, 1.800, iar chinezii 800", a declarat Barbu.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.