Barurile si restaurantele risca sa fie inchise temporara daca permit fumatul in afara zonelor special amenajate.

Patronii care nu respecta legislatia referitoare la fumatul in spatiile inchise vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei. Dar, daca in zona nefumatorilor exista o "patura" de fum de tabac, localurile risca sa fie inchise pina cind isi remediaza deficientele, pe o perioada de pina la 30 de zile, dupa cum avertizeaza oficialii de la Protectia Consumatorilor. In aceasta perioada, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor desfasoara "o vasta campanie de verificare a normelor legale referitoare la delimitarea spatiului dintre consumatorii fumatori si cei nefumatori, conform legislatiei europene", asa cum se arata intr-un comunicat de presa remis de ANPC.

Consultanta antifumat

Reglementarile in vigoare prevad ca in restaurante, baruri sau alte localuri sa nu se fumeze decit daca sint amenajate locuri delimitate special pentru fumatori. In saptamina 22-27 ianuarie, inspectorii ANPC au realizat un control national, in cadrul caruia au fost verificati aproximativ 1.000 de operatori economici si s-au dat amenzi in valoare de peste 1.100.000 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.