Compania Tarom va efectua, luni, prima cursa de pe aeroportul Otopeni catre cel din Craiova, iar pe aceasta ruta sunt programate doua zboruri saptamanale, au declarat pentru NewsIn surse din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT)

Prima cursa are plecarea de pe Aeroportul International "Henri Coanda" la ora 9.10 si va ajunge la destinatie la 9.50 si va pleca spre Bucuresti la 10.10. Cea de a doua cursa este stabilita pentru joi si are programta plecarea din Otopeni la ora 13.35 si sosirea la Craiova la ora 14.15, urmand sa plece din Craiova la ora 14.35 si sa se revina la Bucuresti la ora 15.15.

Tariful biletelor va fi de 70 euro pe o rotatie (dus-intors), la care se mai adauga o taxa de 3 euro pentru sistemul de securitate. Biletele pot fi cumparate de la Agentia Tarom si din aeroport.

Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, a declarat, la inceputul lui ianuarie, ca pe langa noile curse operate de compania Tarom, din luna martie, vor exista chiar si zboruri externe de pe aerogara din Oltenia.

"Aeroportul Craiova indeplineste acum conditiile minime pentru a efectua curse externe si pentru infiintarea unei curse Craiova - Bucuresti si Craiova - Timisoara. Au existat unele probleme pentru ca aici nu exista un birou de vama, insa acum am infiintat unul, care din 29 ianuarie a.c. va avea sediul chiar in aeroport. Au fost puse la punct si sistemele de iluminat si cele pentru vizibilitate mare la aterizare", a declarat Mircea Dumitru. El a precizat ca au fost puse la punct si sistemele de securitate prin supraveghere video, fara de care nu ar fi putut fi respectate normele europene.

Din centrul Craiovei si pana la aeroport vor exista autobuzele Regiei Autonome de Transport din localitate, iar de la Otopeni pana in centrul Capitalei exista de asemenea mijloace de transport din cinci in cinci minute.

Mircea Dumitru a mai spus ca s-au rezolvat si problemele legate de patrunderea persoanelor straine pe terenul aeroportului. "Nu mai sunt probleme nici cu unitatea militara din apropiere, pentru ca am reusit sa separam zona aeroportului de aceasta unitate. Cei care puteau sa patrunda pe terenul aeroportului prin aceasta unitate nu o vor mai face de acum inainte. Pot spune ca avem conditii destul de bune pe acest aeroport", a precizat directorul aeroportului Craiova.

Totodata, din luna martie a acestui an, compania aeriana CarpatAir, va efectua trei zboruri pe saptamana Craiova - Timisoara si retur, a mai adaugat Dumitru. Zborurile se vor face in zilele de luni, miercuri si vineri. Tot din luna martie vor incepe si Cursele externe vor fi introduse tot din martie, iar cursele destinatiile avute in vedere sunt Florenta, Stuttgart sau Frankfurt. Orarul decolarilor si al aterizarilor a fost realizat tinand cont de cursele externe ale aeroportului Otopeni, pentru ca pasagerii sa beneficieze de cele mai rapide legaturi.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.