Christoff este primul copil din Romania care a fost botezat, duminica, in singura biserica de gheata din tara, cea aflata la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagaras, la Balea Lac, in judetul Sibiu, informeaza corespondentul ROMPRES.

"Suntem foarte emotionati ca este primul botez in biserica de gheata. Pentru cultul romano-catolic, este o premiera mondiala, din ceea ce cunoastem noi. Biserica noastra este una ecumenica si exista si alti parinti care doresc sa isi boteze copiii aici", a declarat duminica, pentru ROMPRES, tatal copilului care urmeaza sa fie botezat, Arnold Klingeis, constructorul bisericii de gheata de la Balea Lac.

Botezul, programat pentru ziua de sambata, a fost amanat cu o zi din cauza vantului puternic care a afectat si judetul Sibiu. Preotul Oscar Raicea din Sibiu a oficiat primul botez la biserica de gheata de la Balea Lac, aceasta fiind o premiera pentru Biserica romano-catolica. La botez au fost invitati atat apropiatii familiei, dar si oficialitati administrative si politice de la Sibiu. Mai multe televiziuni si-au aratat si ele interesul de a relata ineditul eveniment crestinesc de la Balea Lac.

Pana in luna aprilie, biserica de gheata de la Balea Lac va rezista temperaturilor de afara, fiind a doua biserica de acest fel din lume, dupa cea din Suedia, unde se oficiaza slujbe religioase. Spre deosebire de alte biserici de gheata din lume, cea de la Balea, este una ecumenica, aici putand sa se roage, sa se casatoreasca sau sa fie botezati, credinciosi de la toate cultele, mai putin ortodocsii, dupa ce mitropolitul Ardealului, a interzis preotilor sa slujeasca aici.

Prima biserica de gheata din Romania a fost inaugurata de Boboteaza, se afla langa hotelul de gheata, construit si el in forma de cruce, chiar pe locul unde Nicolae Ceausescu, planuia sa isi construiasca hotelul "Palatul de Cristal". Turistii care doresc sa se bucure de cea mai mare zapada din Romania, de peste un metru jumatate, la Balea Lac, trebuie sa stie ca accesul se face cu masina pe DN1 pana la Balea Cascada, de unde se urca la cota 2.000, cu telecabina. Schiatul este interzis pe culmile muntelui la Balea Lac, din cauza pericolului de avalanse.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.