Un sfert din Romania este paradis turistic, iar inca o treime are ceva potential, arata strategia de dezvoltare in domeniu.

Mai mult de jumatate din suprafata Romaniei are potential turistic, potrivit unui studiu al Institutului de Cercetare pentru Turism. Studiul a fost inclus intr-o strategie de dezvoltare supusa dezbaterii publice.

Conform actului normativ, Romania ar urma sa se imparta in trei zone: zone cu potential turistic complet si de mare valoare, zone cu potential turistic ridicat si zone cu atractivitate turistica redusa.

Potential mare si mediu

24% din suprafata tarii reprezinta zone cu potential turistic mare si de mare valoare. In aceasta categorie intra: zona montana si submontana a Carpatilor si a Muntilor Apuseni, Maramures, Delta Dunarii si zona de litoral. "Pe linga aceste zone, parcurile nationale si rezervatiile, dar si monumentele naturii de interes national se incadreaza in aceasta categorie", potrivit proiectului de lege.

Totodata, 34% din suprafata Romaniei are potential turistic mediu. Din aceasta categorie fac parte resursele balneare si cele considerate patrimoniu cultural al tarii: muzee, case memoriale, dar si zonele "incarcate de istorie". Podisul Somesului, Podisul Tirnavelor, Cimpia Teleormanului, Cimpia Crisurilor, Podisul Central al Moldovei si Podisul Dobrogei sint citeva zone incadrate in aceasta categorie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.