sase politicieni isi fac cunoscute preferintele teatrale si cinematografice

Teodor Melescanu n-a mai fost la cinema de cinci ani. Cozmin Gusa merge la teatru mai mult tras de maneca. Adrian Cioroianu cauta pe marele ecran SF-urile cu eroi supranaturali. Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca, joaca teatru, dar nu merge la spectacolele "concurentei". Roberta Anastase n-are timp nici de teatru, nici de film.

Politicienii s-au obisnuit sa-si tradeze nevoile spirituale. Vad prea putine filme si piese de teatru, dar si le amintesc pe cele bune.
Fostul presedinte al Romaniei este vazut frecvent la Opera, Ateneu, dar si la expozitii. De-a lungul timpului, a primit multe cadouri in rama, semnate de artisti celebri: Piliuta, Baba, Guguianu, Vasile Grigore. O admira pe balerina Alina Cojocaru si nu rateaza spectacolele mari de opera, unde stie ca prestatia artistilor nu trebuie intrerupta prea des de aplauze.

Meloman disciplinat, Ion Iliescu nu aplauda niciodata intre partile unei arii. Printre piesele de teatru care i-au ramas in minte se numara "Crima pentru pamant", regia Grigore Gonta, "Burghezul gentilom", regia Petrica Ionescu, la Teatrul National din Bucuresti. A revazut "Regina mama", cu Olga Tudorache, dar si "Revizorul", regia Horatiu Malaele, la Teatrul de Comedie.

Cioroianu a vazut X-Men 3
Pe senatorul PNL Adrian Cioroianu il destind, in weekend, blockbusterele cu supereroi si filmele care nu-i pun prea multe probleme intelectuale. Marile provocari le accepta in intimitate. Digera filmele de arta pe DVD, acasa, in fotoliu. "Aleg filmul daca vreau sa uit de probleme. La cinema ma duc mai des, de multe ori cu baietelul meu, la desene animate. in ultima vreme am vazut V de la Vendetta si X-Men 3, dar si filmele despre revolutie ale regizorilor romani. A fost sau n-a fost?, de Corneliu Porumboiu a fost mai aproape de gustul meu". Cioroianu recomanda si piesa de teatru "Henric al IV-lea", de la Bulandra, cu Marcel Iures, actorul sau preferat.

Melescanu, cinci ani fara cinema


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.