Se pare ca si munca dauneaza grav sanatatii. Un club de fitness din Marea Britanie a realizat un studiu care a relevat faptul ca persoanele care lucreaza part-time sunt mai sanatoase decat cele care au un serviciu cu norma intreaga.
Sondajul, realizat de Fitness First, la care au participat 2.700 de adulti, a scos la iveala faptul ca persoanele care au o slujba full-time prezinta cele mai putine probabilitati de a se considera sanatoase. Specialistii au solicitat voluntarilor sa isi acorde un numar de puncte dupa ce si-au evaluat dieta alimentara, consumul de alcool, nivelul de stres, timpul petrecut pentru a efectua exercitii fizice si numarul de tigari fumate zilnic.

Cei care lucreaza cu norma intreaga si-au acordat 51 de puncte din 100, fata de pensionari, care si-au acordat, in medie, 59 de puncte. Voluntarii care nu mai lucrau au fost de parere ca pot dormi mai bine noaptea, sunt mai putin stresati si nu mai consuma la fel de mult alcool ca in perioada in care erau angajati. Nick Smith, de la Fitness First, a spus: "Majoritatea angajatilor sunt foarte ocupati, trebuie sa faca fata multor situatii stresante, sa manance pe fuga si sa consume un pic mai mult alcool decat ar trebui".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.