O poveste in regia lui Horatiu Malaele, despre cum mediaza o femeie o afacere intre un hot de buzunare si Sfintul Iosif.

Simplitatea speriata a idiotului, a "prostului cu suflet bun", care ii reuseste actorului, iata - probabil - una dintre cele mai valoroase probe ale talentului. Cum sa mentii o grimasa timpa, niste ochi incurcati, gesturi natinge, un glas cu colturimi bolovanoase, care capata dintr-o data moliciuni neprevazute? Si, cu toate astea, ridicolul sa alunece treptat inspre dramatic, stupidul inspre tragic, ceea ce putea fi grotesc sa se incarce de valori umane dintre cele mai rafinate si mai greu de definit. Cam asa s-ar putea rezuma, probabil, succesul pe care inca il are, dupa destul de multa vreme de la premiera, piesa "De Pretore", in regia lui Horatiu Malaele, de la Teatrul Bulandra.

Hotie si religie

Un hot de buzunare (interpretat de Horatiu Malaele), care fura aproape cu naturaletea cu care respira, amuza prin spontaneitatea reactiilor si a lipsei oricarei tentatii a conexiunilor complicate: cind o fata ciudata si saraca se indragosteste de el, o alunga fara sa stea prea mult pe ginduri, intelegind ca nu va avea parte de favorurile ei daca nu o ia de nevasta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.