In rafturile din librarii dedicate literaturii erotice predomina ghidurile practice si cartile de psihologia cuplului.

Librariile bucurestene nu sint foarte ofertante in materie de carti despre sex, indiferent daca ne referim la carti de literatura, antropologie sexuala, psihosexologie sau ghiduri practice pentru neinitiati sau perfectionisti. La o rasfoire oarecum superficiala a volumelor disponibile in librarii pe aceasta tema, sare in ochi preocuparea constanta fata de orgasmul femeii, adevarata unitate de masura a calitatilor de amant ale ambilor parteneri.

Daca femeia are dificultati in a ajunge la orgasm e nasol, din toate punctele de vedere: imaginea si sexualitatea ei sint afectate, pentru ca frigiditatea este de neacceptat, si barbatul este atins in masculinitatea sa, pentru ca nu "e in stare sa satisfaca o femeie". Problemele barbatilor sint mai simple, pentru ca exista "tehnici si exercitii", prezentate in adevarate culegeri, care ajuta la rezolvarea sau, cel putin, la diminuarea lor.

"Viciul onanitiei"!

In general, cartile care se ocupa de problemele de cuplu sint dedicate fie barbatilor, pe care ii invata cum sa satisfaca femeile sau cum sa reactioneze la problemele tipice care degenereaza, de cele mai multe ori, in frustrari sau blocaje psihologice, fie femeilor, pe care le invata cum sa-si descopere, sa-si accepte si sa-si iubeasca propriul trup, in beneficiul ambilor parteneri. Sint citeva titluri dedicate exclusiv educatiei sexuale a adolescentilor, unele dintre ele mai mult decit conservatoare, care vorbesc despre "viciul onanitiei" si despre "caderile si impasurile in care adeseori se afla tinerii din cauza presiunii sexuale" de la virsta pubertatii, precum si despre avantajele abstinentei totale pina in noaptea nuntii, printre care se numara, in afara de viata vesnica, "increderea in tine pe care ti-o da puterea de a te abtine" ("Convorbiri cu tinerii despre sexualitate", Prof. V. V. Zenokovsky, Editura Bizantina).

Ciudateniile sexuale se vind bine

La Sala Dalles exista un raft intreg de carte straina dedicata erotismului, in special albume de sute de pagini scoase in editie de lux la Taschen, cele mai populare fiind "Eroscope", un album in format mare, excelent ilustrat, prefatat de Michel Houellebecq (89,9 lei), "The Playmate Book" (139,9 lei), "Aphrodisiacs. An Encyclopedia of Erotic Wisdom" (49,9 lei).

Cartile nisate sint la mare cautare in Romania, o tara ortodoxa retinuta in materie de sex pina acum citiva ani, careia incep sa i se ridice antenele si sa i se trezeasca curiozitatea si apetitul pentru zonele mai excentrice ale acestui domeniu. "Gay: Life and Culture" este o istorie ilustrata a homosexualitatii, spusa din perspectiva antropologica, aparuta la editura Thames& Hudson. "Black Bodies" (album de fotografie-Jules Allen) sau "Indian Erotica" (o prezentare a universului erotic indian bogata in ilustratii) sint alte titluri care atrag atentia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.