Harvard si-a deschis portile. In ianuarie si in martie au loc inscrierile la MBA-ul american. Dupa primii cinci ani, peste 50% dintre absolventi isi deschid propria firma.

Programul de Master in Business Administration dureaza doi ani, iar romanii pot da admitere pina pe 7 martie. Un singur an costa 70.000 de dolari. Aceasta suma acopera cheltuielile scolare, asigurarea de sanatate, taxa programului, dar si cazarea si cheltuielile aferente. In lipsa acestor bani, orice student poate beneficia de un credit pentru studiu. Perioada de creditare este de maximum 15 ani.

Spre deosebire de celelalte universitati, Harvard poseda citeva avantaje. Cel mai important este ca "te invata sa devii un bun lider", dupa cum spune Alexandru Popa, student roman la MBA. Inca din procesul de selectare a candidatilor la MBA, capacitatea de lider este foarte importanta. "In viata nu exista solutia perfecta, exista judecata, emotie, integritate. La Harvard inveti cum sa alegi solutia optima si cum sa o implementezi pina la capat", explica Alexandru Popa.

Cadrele didactice reprezinta un alt atu cu care se lauda universitatea americana. "Sint 400 de profesori, care sint primii in lume in domeniul lor. Multi dintre ei sint detinatori ai Premiului Nobel", spune Popa. Universitatea Harvard se afla pe primul loc in topul 500 al celor mai bune universitati din lume.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.