Saptamina trecuta, "Evenimentul zilei" a publicat povestea dramatica a lui Rares Alexandru, un baietel nascut prematur cu o greutate de numai 730 de grame. In ciuda eforturilor facute de echipa de medici impreuna cu mama baiatului, Rares a murit la numai doua luni si noua zile de la nastere.

Copilul nascut prematur cu o greutate de doar 730 de grame si 34 de centimetri lungime a decedat. Rares Alexandru a incetat din viata duminica, 27 februarie, la ora 6.15. Necropsia nu a fost inca efectuata, dar se pare ca micutul a murit din cauza afectiunii pulmonare.

Mariana Nitu, mama lui Rares Alexandru, a parasit Spitalul "Sfintul Pantelimon" devastata, dupa o jumatate de an de la internare. Ea l-a nascut pe baietel in luna a sasea de sarcina, iar copilul a prezentat multe complicatii. "Am facut tot ce era omeneste posibil. Imi pare atit de rau ca nu mai e", a spus Mariana Nitu.

"Doctorita Sardescu a plins si m-a imbratisat. Era si ea darimata. Se atasase de copil si a facut tot ce era posibil ca sa-l salveze", a declarat pentru "Evenimentul zilei" Mariana Nitu.
Rares s-a nascut pe 18 decembrie 2004 si trait doua luni si noua zile, timp in care a fost tratat de mai multe afectiuni grave. Micutul avea grave probleme cardiovasculare, gastrointestinale, hematologice, renale, pulmonare si imunologice.

De ingrijirea lui s-au ocupat medicul Gheorghita Sardescu, sefa Sectiei neonatologie a Spitalului "Sfintul Pantelimon", si doctorul Catalin Cirstoveanu de la Spitalul Budimex. Acesta din urma s-a ocupat de problemele digestive si cerebrale ale nou-nascutului. In urma cu o saptamina, dr. Sardescu declara ca "pina acum nu am recuperat nici un prematur aflat intr-o stare atit de grava".
In Romania, sansele de supravietuire ale unui copil nascut cu o greutate sub 800 de grame si in a 26-a saptamina de sarcina sint sub 20%. Mariana Nitu, mama baiatului, si echipa de medici au facut tot ce le-a stat in puteri pentru a-l salva pe Rares. Din pacate, eforturile lor au fost in zadar.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.