Cea mai mare organizatie agricola din Italia deschide birouri de consultanta pentru romanii care vor sa lucreze in agricultura. Agricultura italiana are nevoie de brate de munca romanesti, sustine Coldiretti, cea mai importanta organizatie de agricultori din Italia si una din cele mai importante din Europa. Una din zonele unde este nevoie de romani este regiunea Molise, regiune prevalent agricola.

Aici romanii constituie, numai in provincia Campobasso, 11% din cei aproximativ 3000 de straini prezenti. Coldiretti isi manifesta astfel satisfactia in urma deciziei guvernului italian de a permite intrarea libera a romanilor pe piata muncii in agricultura. "Este un moment istoric care ofera noi posibilitati de dezvoltare in agricultura din Molise", se arata intr-un comunicat difuzat de agentia Adnkronos, preluat de Mediafax.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.