La Opera Nationala din Bucuresti va avea loc luni un spectacol sustinut de Teatrul chinezesc de Opera in stil Sichuan, care va consta in opt numere de dans traditional chinezesc. Organizat de Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucuresti, impreuna cu ministerul Culturii si Cultelor din Romania, cu sprijinul NIRO Group, evenimentul face parte din programul dedicat schimburilor culturale dintre China si Romania, cu ocazia Anului Nou Chinezesc.
Opera Sichuan este considerata cea mai veche forma artistica pentru regiunea de sud-est a Chinei, originile ei putand fi descoperite pe la anii 220-280 in timpul dinastiei San Guo. Remarcabilele interpretari solo, executiile rafinate si acompaniamentul coral al instrumentelor cu percutie sunt considerate trasaturile distinctive ale acestui tip de manifestare artistica. Un element specific este "Schimbarea mastilor" care aminteste de traditia antica in care oamenii isi pictau fetele pentru a alunga animalele salbatice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.