Adresandu-se tuturor celor "care doresc sa se exprime corect in limba romana", profesorul Dorin Uritescu a publicat de curand pe piata de carte cinci volume de lingvistica aplicata dintre care doua dictionare "Dictionar explicativ de pleonasme efective" (Editura ALL) si "Dictionar explicativ de contradictii in adaos efective" (Editura Vox Cart) si trei lucrari ample de studiu al limbii romane "Pleonasmul in limba romana" (Editura ALL) si "Contradictia in adaos in limba romana" si "Degradarea unitatilor frazeologice in limba romana actuala", ambele aparute la Editura Vox Cart.

Absolvent al Facultatii de Filologie din Bucuresti si al Facultatii de Filozofie "Al. I. Cuza" din Iasi, Dorin Uritescu acorda in lucrarile sale o atentie cu totul speciala structurilor lexicale care comporta greseli sub aspect formal, semantic sau stilistic. Cu un talent mai degraba literar, autorul analizeaza asocierile de termeni in care se strecoara diferite tipuri de cantradictii, multe dintre ele aparute in mass-media, mergand pana la etimologia cuvantului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.