De regula, simplul fapt ca te numeri printre personalitati faimoase ale unei galerii iti da un sentiment de confort psihic. Mai ales ca oameni din lumea larga vin si "te viziteaza". Cu toate astea, exista unii care se simt ofensati. De niste caricaturi. E adevarat, exista scandaluri "desenate" care au atins celebritatea. Dar scopul era cu totul altul. Pe cand proiectul "Mari romani - 2007" lansat pe Internet de catre Asociatia Caricaturistilor CRN nu face decat sa popularizeze niste imagini sugestive ale reprezentantilor de seama ai culturii noastre.

La adresa www.caricatura.ro/eminescu.htm, se afla in constructie "un proiect cultural fara precedent - Mari romani 2007 - la care participa, in perioada 15 decembrie 2006-15 ianuarie 2007 care-i este dedicata lui Eminescu, graficieni din 27 de tari" anunta Nicolae Ionita, presedintele biroului pentru Europa de Est al Asociatiei Internationale a Caricaturistilor CRN. Expozitia cuprinde toate lucrarile primite, bune si rele, reusite si mai putin reusite, toate semnate de nume importante ale graficii satirice romanesti si internationale, dar si comentariile internautilor, unele favorabile, altele din contra, cele mai bune desene vor iesi din spatiul virtual si vor fi prezentate la Ploiesti, intr-o expozitie inedita organizata de Casa se Cultura "Ion Luca Caragiale" din localitate, in ziua de 15 ianuarie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.